Welke supplementen mag ik gebruiken als ik borstvoeding geef?

Op deze pagina vind je de supplementen die we aanraden na de bevalling en bij borstvoeding.

Zijn vitamines en mineralen tijdens het geven van borstvoeding extra belangrijk?
Ja! Wanneer je borstvoeding geeft is je behoefte aan jodium en zink bijvoorbeeld bijna verdubbeld en ook van ijzer heb je meer nodig. Tevens geldt dit ook voor foliumzuur, vitamine A en Vitamine C.

Net als tijdens de zwangerschap heb je tijdens de borstvoedingsperiode 400mg foliumzuur nodig. Een goede multivitamine bij borstvoeding is DE manier om deze verschillende vitamines en mineralen in de juiste en veilige dosering binnen te krijgen.

  • Multivitamine borstvoeding

Tijdens de gehele borstvoedingsperiode kun je gebruik (blijven) maken van de hoogwaardige multivitamine Ultimate Multi Mama. Naast de beste vorm van foliumzuur bevat deze multivitamine nog 28 vitamines en mineralen.

Uiteraard bevat Ultimate Multi Mama ook vitamine C, Zink, IJzer, en vitamine A in de veilige vorm van bètacaroteen wat zo belangrijk is gedurende deze periode.

  • Omega 3 na je bevalling tijdens de borstvoedingsperiode

Tijdens de borstvoedingsperiode krijgt jouw baby vetzuren binnen via jouw melk. De vetzuursamenstelling van moedermelk is sterk afhankelijk van het voedingspatroon van de moeder.

Bij de ontwikkeling van de hersenen speelt het vetzuur DHA en EPA een belangrijke rol. Het is namelijk een belangrijke bouwsteen voor de hersenen en de ontwikkeling van het gezichtsvermogen van de baby.

Inname van DHA door de moeder, draagt bij tot de ontwikkeling van de normale hersenfunctie van de foetus, maar ook van de baby's die borstvoeding krijgen. Ovabalance Omega-3 is vegan en daarom vrij van visolie! Geen last van een vieze vissmaak, maar wel de gezondheidsvoordelen van de vetzuren.

Neem contact op

Niet gevonden waar je naar zoekt? Neem contact met ons op