Ik wil mijn cyclus verbeteren, welke supplementen moet ik kiezen?

Een onregelmatige cyclus kan ontstaan wanneer je hormonen uit balans zijn, zoals bij PCOS.

Om je cyclus te verbeteren adviseren we als basis supplement DCI. Je kunt DCI combineren met Six Sense, dit versterkt de werking van DCI.

Als je de optimale combinatie van supplementen wilt slikken dan kun je naar de uitgebreide voordeelbundels kijken. Voor een regelmatige cyclus is de menstruatie voordeelbundel de juiste keus. Hier zit naast DCI, Six Sense en DIM ook Omega 3, Vitamine D3 en B12 in.

DIM is van belang voor het verbeteren van de werking van oestrogenen in het lichaam. Het zorgt ervoor dat een teveel aan oestrogenen makkelijker kunnen worden afgevoerd en omgezet in het lichaam. Dit is van belang omdat hierdoor de hormoonbalans kan herstellen.

Omega 3 is belangrijk voor de vorming van prostaglandines, die zijn nodig voor de productie van hormonen. Daarnaast zijn veel vrouwen met een een verstoorde hormoonbalans (zoals met PCOS) insuline resistent. Omega-3 vetzuren bevorderen de gevoeligheid voor insuline van de cellen wat nodig is voor het aanpakken van klachten. Uit onderzoek blijkt dat omega-3 vetzuren mogelijk ook helpen bij het verlagen van hogere concentraties testosteron in het lichaam, waardoor de hormoonbalans hersteld kan worden. Omega 3 suppletie is zeker nodig als je niet 1 à 2 keer per week vette vis eet, zoals de meeste ons.

Vitamine D3 blijkt zinvol omdat er bij veel vrouwen (in Nederland) een vitamine D tekort is. Vitamine D3 ondersteunt de productie van oestrogeen en progesteron wat nodig is voor een gezonde hormoonbalans.

Vitamine B12 is essentieel. Steeds vaker blijkt uit onderzoek dat mensen een vitamine B12 tekort hebben (vaak ongemerkt). Als er in het lichaam te weinig B12 aanwezig is kan het homocysteïnegehalte omhoog gaan wat een negatief effect heeft op de vruchtbaarheid. Onze vitamine B12 bevat methylcobalamine, deze vorm van B12 hoeft niet meer te worden omgezet in de maag zodat je lichaam het direct kan opnemen.
May 20, 2022

Neem contact op

Niet gevonden waar je naar zoekt? Neem contact met ons op