Ik heb last van acné, welke supplementen moet ik kiezen?

Niet voor iedereen is een gave, egale huid vanzelfsprekend. Huidproblemen kunnen op elke leeftijd ontstaan door omstandigheden van buitenaf en factoren van binnenuit.

Door aanpassingen te maken in je leefstijl, voeding én met supplementen kun je problemen van de huid aanpakken.

Alle supplementen die kunnen bijdragen aan de conditie van de huid staan op deze pagina. De supplementen werken doordat ze direct voor je huid werken, maar het kan ook zijn dat je acné of andere huidklachten ervaart door een verstoorde hormoonbalans. Door je hormonen terug in balans te brengen pak je indirect ook je huidproblemen aan.

Behalve met supplementen kun je nog een aantal stappen nemen om de conditie van je huid te verbeteren:

  1. Neem voldoende vocht gedurende de dag, bij voorkeur water of kruidenthee. Ideaal gezien zou je minimaal 1.5 liter vocht willen binnen krijgen om afvalstoffen af te voeren.
  2. Stress zoveel mogelijk vermijden. Ja makkelijker gezegd dan gedaan😉. Door activiteiten te ondernemen die je leuk vindt, ontspan je vaak vanzelf. Tijdens het sporten komen endorfines vrij (het gelukshormoon). Je hoeft niet 7 dagen in de sportschool te staan bikkelen, ook een ontspannende wandeling of yoga zijn goed om je stress levels naar beneden te brengen en het gelukshormoon aan te maken.
  3. Een gezond eetpatroon: zorg behalve voor genoeg vocht ook voor voldoende fruit, groente en vezels. Dan ben je al een eind op weg naar een gave huid, met name de antioxidanten in voeding zijn van belang voor een mooie huid. Felle en diep gekleurde voeding bevat een hoge dosis antioxidanten.
  4. Gebruik huidvriendelijke verzorgingsproducten voor je huid. Bij voorkeur producten die vrij zijn van hormoonverstorende stoffen, palmolie en irriterende stoffen. Hier vind je onze biologische en 100% natuurlijke verzorgingsproducten.

Als je persoonlijk advies wenst dan kun je contact opnemen met onze klantenservice, dan helpen we je graag verder!




Neem contact op

Niet gevonden waar je naar zoekt? Neem contact met ons op