Mineral Zinc

 • Heeft het zin om zink te gebruiken voor mijn huid en haar?

  Zink heeft effect op veel processen in je lichaam. Het is goed voor je haren want het draagt bij aan de totstandkoming van normaal haar en draagt bij aan normale haargroei. Zink is belangrijk voor de huid. Het helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit. Het ondersteunt het herstellend ver...
 • Speelt zink een rol bij de afbraak van koolhydraten?

  Ja, zink draagt bij tot een normaal koolhydraatmetabolisme. Zink speelt een rol bij de opbouw en afbraak van koolhydraten, vetten, eiwitten en nucleinezuren.
 • Speelt zink een rol bij mijn hormoonhuishouding?

  Ja, zink draagt bij aan een normale hormoonhuishouding. Zink draagt bij aan de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed.
 • Waarom is er koper toegevoegd aan het zink supplement?

  Zink en koper moet met elkaar in balans zijn. Koper en zink hebben een synergetische werking. Het is van belang om deze elementen altijd samen te suppleren, om disbalans te voorkomen. Door een lange tijd enkel zink te slikken kan een tekort aan koper ontstaan. Dit voorkom je door een zink supplem...
 • Waarom is zink ook aan te raden voor mannen?

  Zink is goed voor de vruchtbaarheid van de man (en ook voor de vrouw trouwens). Het speelt een rol bij de vruchtbaarheid van de man, omdat zink bijdraagt aan de productie van zaadcellen. Zink is goed voor de kwaliteit en normale werking van sperma.
 • Zijn er bijwerkingen bekend bij het gebruik van zink?

  Meestal treden geen bijwerkingen op bij het gebruik van een zink supplement. Het zou echter kunnen dat je er een beetje misselijk van wordt, wanneer je het op je nuchtere maag neemt. Daarom wordt ook aanbevolen het supplement bij een maaltijd in te nemen.